Ghid de cumparare al antichitatilor

mobila antica

Antichitatile dau un farmec aparte locuintei, plin de rafinament. Aceste obiecte fermecate vechi trebuie alese cu grija, de un ochi bine format. Specialistii in design inteior ne recomanda sa tinem cont de anumite sfaturi mai mult sau mai putin tehnice inainte de a da cumpara astfel de obiecte. Haideti sa le vedem!

 

Informeaza-te

Daca esti novice in colectionarea de antichitati, nu te grabi sa cheltuiesti bani cumparand obiecte. Lasa o perioada de cel putin cateva luni – un an, timp in care sa colinzi prin mai multe magazine si targuri de profil ori de cate ori se iveste ocazia. Informeaza-te, pune intrebari vanzatorilor si celor care detin antichitati si vei invata mai multe de la ei despre obiecte si colectii importante. Astfel, vei avea ochiul format si gusturi mai sofisticate atunci cand vei hotari sa investesti in antichitati.

Invata

Orice vanzator de antichitati va lauda obiectul pe care il vinde si va incerca sa te convinga ca faci o investitie buna daca il cumperi. Este indicat sa citesti si sa retii care sunt caracteristicile epocii din care provine obiectul respectiv. Acest lucru te va ajuta sa-ti dai seama si singur de valoarea si autenticitatea sa. Gandeste-te ca daca iei o decizie inteleapta, vei face o investitie inteleapta, a carei valoare va creste in timp.

Intreaba

Nu fii intimidat pentru faptul ca nu cunosti  multe despre antichitati si pune intrebari!  Unii agentii de antichitati iti vor exlica cu placere despre diverse obiecte si ce le face sa fie apreciate. Cu timpul, vei incepe sa-ti dai si tu seama de ce o anumita piesa antica este “mediocra”, alta foarte valoroasa. In plus, daca detii cateva cunostinte, vei putea negocia un pret bun pentru obiectul de care esti interesat.

Alege profesionistii

Nu-ti face griji ca nu-ti vei permite niciodata o piesa de colectie de la un magazin de antichitati de top. Magazinele recunoscute de antichitati iti vor furniza si cele mai bune exemple de piese cu adevarat valoroase, asa ca este bine sa le vizitezi. In plus, aici sunt angajati de regula oameni profesionisti, cu o vasta cultura, de la care poti sa inveti.

 

Viziteaza muzee

Daca ai de gand sa investeti in antichitati, este bine sa incepi sa vizitezi muzeele de arta si istorie. Acorda mai multa importanta pieselor care te intereseaza, citeste-le descrierile, pune intrebari ghidului. Incet, vei incepe sa distingi obiectele valoroase de kitsch-uri.

 

Citeste

Chiar daca la inceput nu vei intelege mare lucru, este bine sa citesti carti, blog-uri  reviste si brosuri de specialitate si sa te uiti atent la poze. Astfel, vei invata lucruri noi legate de linii, proportii, materialele din care ar trebui sa fie confectionate antichitatile valoroase.

 

mobila antica
1 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →