Recepție sau front desk, primul contactul cu o companie

receptie companie

La primul contact cu o companie de prestigiu omul ajunge la recepție unde începe totul, conversația, primirea, îndrumarea către persoana sau departamentul căutat ori informațiile generale. Fiecare dintre noi am avut astfel de prime contacte și cred că percepția interacțiunii primare ”pe viu” e foarte importantă pentru parcursul ulterior al oricărei interacțiuni. De regulă te așteaptă o persoană cu zâmbetul pe buze care fără să te pună la coadă, îți cere și îți oferă informațiile necesare pentru a trece mai departe.

receptie hotel
receptie de hotel de 5 stele din Wuyi Mountains – China

Imaginea de mai sus este fotografiată de mine și a mai fost prezentată în articolul – O masa imensa din lemn masiv | China partea I

Condiția de a putea depăși tracul de început este ca discuția să se poarte în termeni direcți, de la egal la egal, fără vreun impediment în comunicare. Nu-mi plac deloc acele modele de companii care postează recepția pe un nivel cu o treaptă mai sus, de parcă ești un copil cu nasul ivit peste tejghea. Modul în care este construită fiecare recepție contează foarte mult și dacă îți încălzește sufletul, deja primii pași sunt mai ușor de parcurs. Sigur, că la acele recepții pot ajunge și oameni simpli, posibili viitori slujbași ai companiei ori parteneri de afaceri, prezenți sau viitori, care nu sunt ușor de impresionat.

Recepția este cartea de vizită a unei companii și antemergătorul imaginii sale. Lemnul, ca opțiune dintre multitudinea de materiale disponibile pentru fabricarea lui pare să recâștige teren și tot mai multe companii de renume au ales să încredințeze lemnului sarcina de a prelua, încălzi și tempera prima impresie. Simplitatea este tot mai des preferată și este tot mai larg răspândit conceptul de design familial prin care companiile mari doresc să facă să dispară bariera creată de înălțimea treptei pe care i-a ridicat economia și succesul. Am găsit aiurea și pretutindeni exemple de recepție de companie pe tema lemnului și vreau să le prezint fără a le mai descrie, pentru că imaginea spune tot.

Numele înscrise pe peretele din spatele recepțiilor sunt foarte cunoscute, iar modul de prelucrare, originalitatea conceptelor ori simplitatea lor dezarmantă certifică încă o dată că lemnul poate să se transforme și să se adapteze oricăror timpuri.

16 idei constructive de receptie

receptie companie

receptie companie

receptie companie

receptie companie

receptie companie

receptie companie

receptie companie

receptie companie

receptie companie

receptie companie

receptie companie

receptie companie

receptie companie

receptie companie

receptie companie

receptie companie

Cred că și navele spațiale care vor străbate galaxiile vor avea ceva fabricat din lemn la bord.

receptie companie
16 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.