Una din cele 7 minuni ale lumii este considerat un far, mai precis Farul din Alexandria. Aceste constructii dateaza din secolul al-III-lea i.e.n si, desi multe dintre ele s-au demolat, inca reprezinta niste constructii impresionante. Initial au fost construite ca niste „repere de navigație”  pentru determinarea punctului navei pe mare.

In prezent majoritatea farurilor au fost transformate in atractii turistice, hoteluri si case. Case? Ei bine, da! Pentru ca oamenii au rămas impresionati de constructiile cu design marin,

In Noua Zeelanda, un cuplu s-a decis sa-si realizeze visul de a trai pe malul marii intr-un mod original. Cu ajutorul arhitectului Andy Clark,  au reabilitat si renovat un far si l-au transformat in propria lor locuinta. Planul nu numai ca este unul original, dar este unul inventiv si inteligent.

Interiorul casei-far, are un design marin, desigur.  Cu o perfecta combinatie „ navy” colorata alb si albastru si accesorizata cu : hamace, scoici, barci si nisip, locuinta se incadraza perfect in standardele maritime.

Mobilierul este unul  modern cu accente vintage, ideal pentru un cadru romantic si relaxant.

Farul constituie locuinta ideala pentru un cuplu visator, romantic si relaxat.

design cu element marin

Sursa foto