Exoscheletul – masa Spider în multe imagini și interpretări

Exoscheletul este alegerea naturii de a conferi învelișului exterior funcția de structură de rezistență. Mobilierul organic, ”din tot lemnul” –  vorba lui Gabi, are în toată masa rezistență, materie naturală și dacă forma este inspirată din natură, poate aduce cu orice vietate vrea privitorul să-și imagineze. Denumirea de Spider Table este foarte întâlnită, răspândită și interpretată sub diverse viziuni de creatori anonimi, celebri sau iluștri necunoscuți. Ca și orice din lumea asta ne place sau ne lasă indiferenți, în funcție de corzile pe care imaginea la care privim le atinge mai mult sau mai puțin.

masa cu exoscheletul unui paianjen
Paddle8

Paianjenul are exoscheletul completat de picioare lungi care-i asigură o proporționalitate posibil a fi reprodusă de o masă, compusa din blat și picioare. De aici până la a construi asemuiri e doar un pas. Mi-mi place mai mult când vietatea doar se ghicește, nu când este reprezentată explicit. Reproducerile aproape fidele nu sunt pe gustul meu, însă au suficienți adepți și păreri apreciative. Danish design -ul a fructificat destul de des acest tip de structură și au reprodus cu elemente subțiri destul de frecvent ideea de Spider Table.

Sper să nu se întâmple ca și la masa Britain rotundă unde am prezentat modelul fabricat de noi și o suită de imagini reprezentative pentru modelul respectiv, așa cum au văzut și alții ideea de bază. Ulterior publicării acelui articol am primit un val de cereri pentru modele pe care nu le fabricăm și a durat ceva timp să răspund fiecărui în parte lămuririle de rigoare. Am concluzionat că oamenii citesc pe Internet ca-n clasorul de timbre, răsfoiesc imagini și anulează existența textului.

Masa Spider fabricată de noi este modelul de mai jos. Îl producem pe o plaja largă de dimensiuni cu diametrele cuprinse între 90 si 180 de cm. La fiecare 20 de cm în diametru adăugați mesei rotunde se incrementează numărul de locuri de la masă cu 1, pornind de la 4 locuri. Recomand de câte ori pot alegerea variantei cu blat pătrat, însă nu sunt luat în seamă prea frecvent. Și aici am văzut că doar eu sunt orientat către ergonomie și utilitate înaintea esteticii. Mesele rotunde pur și simplu primează în alegerea generală.

Avem chiar o piesă, cu diametru de 150 de cm, finisată Antik Grey, dintre piesele orfane care își caută proprietarul, și care poate fi livrată în termen relativ scurt, în caz că se decide cineva rapid.

Pe de altă parte, doar exemplificativ, am găsit o multitudine de imagini cu titlul insectei care are exoscheletul ce inspiră atât de fecund. Dacă îi ceri la Google imagini cu titlul Spider Table vei rămâne uimit privind diversitatea. Cam așa arată diversitatea ce mi-a atras mie atenția, modele vechi și noi, mobila antică sau contemporană.

După contemplare am ajuns la concluzia că nu doar modelul fabricat de 6-7 ani de noi se încadrează în accepțiunea de Spider table ci și modele cum sunt Masa Kraken sau Cross.

Modelul Cross este mai puțin cunoscut și încă nu l-am prezentat pe catalogul de mobila online Mobelamadeus.ro

Designul rustic industrial se împacă tare bine cu exoscheletul unui paianjen, iar după umila mea părere poți vedea ușor o insecta cu picioare în orice masă care nu are poziționate picioarele clasic pe colțuri ori picior central pilon. Sunt exerciții de design sau piese funcționale, personificări sau simbolizări, totul se reduce la frumusețea din ochiul privitorului. Frumusețea este relativă, dar și hidoșenia. Poate cumpătarea este calea de mijloc pe care ar trebui să o alegem.

Cu drag, de bun simț și moderație.

masa cu exoscheletul unui paianjen
21 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.