Ergonomia muncii – câteva noțiuni

ergonomie balansoar calculator

Cuvântul provine din alăturarea a două cuvinte grecești, ergo, însemnând muncă și nomos, însemnând legi. Privitor la confortul în care muncim s-au scris tomuri de referate și lucrări, dar totul se reduce la a măsura confortul și condițiile cât mai prielnice pentru a da maximum de randament. Ergonomia muncii nu are legătură cu comoditatea sau relaxarea, ci cu întrunirea tuturor parametrilor pentru ca disconfortul poziției fizice a corpului uman să nu distragă concentrarea mentală de la activitatea pe care o desfășoară.

Ergonomia muncii
distante ergonomice pentru scaune

Dintre activitățile care ne imobilizează corpul într-o poziție pentru cea mai lungă perioadă de timp – activitățile, da? nu somnul, adică relaxarea – munca la computer a devenit cap de coloană în ultimii 20 de ani. Nu știu cum cineva și-ar imagina azi lumea fără computere și daca am face un efort mental pentru a le suprima total din tot ceea ce facem, atunci am convingerea că scenariul ni s-ar părea imposibil de conturat.

ergonomie
Masuratori pentru pozitiile corecte ale partilor corpului

Computerele au nevoie de operatori, fie că folosesc programele existente fie că le creează. Noi, blogerii, suntem o parte dintre cei ce n-am exista fără a folosi calculatorul, am fi eventual ziariști însă impactul muncii noastre ar fi minim iar distribuția infinit mai redusă. Nu spun că lemnul este soluția pentru a fabrica orice scaun, materialele alternative oferă o varietate greu de bănuit chiar și pentru cine încearcă doar să se informeze în vederea unei viitoare achiziții. Raportat la o multitudine de factori, soluțiile sunt foarte diverse și surprinzătoare. Managerii, operatorii, programatorii sau gamerii au nevoi diferite, posturi diferite, influențate de locul unde folosesc calculatorul și de prestația lor la tastatură. Ce e sigur este că lemnul va rămâne o opțiune valabilă pentru aceste construcții din cauza afinității native a omului pentru acest material tradițional.

Am dat din întâmplare peste câteva modele din toate gamele imaginabile de scaune pentru computer și vi le prezint cu titlu informativ.

Ergonomia
balansoar calculator
Ergonomia muncii
Verner Panton
scaun tapițat ergonomic
scaun din lemn
scaun ergonomic
scaun ergonomic
ergonomie pentru gaming
Scaun pentru Netsurfer
Ergonomia muncii
Scaun modern pentru ergonomia muncii la computer
Ergonomia
NovelQuest Emperor
Ergonomia muncii
Idee moderna de scaun de computer
Ergonomia muncii
Computer design China sezonul 4

Din viitor mă-ntorc la tine – 2022 – Ergonomia la mese și scaune

Cu drag, de modă nouă.

ergonomie
11 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    pretul ?220*100cm

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.