Dressing-ul – între imaginație și realitate

Amenajarea dressing-ului Ikea pax – idei de la Ikea

Am în minte ideea frumoasă, dusă la extrem prin dressing-urile de vedetă prezentate anterior de Irina în comparație cu tradiționalul dulap de haine care este extrem de familial caselor și apartamentelor românești.

La casă, hai că mai merge, dacă tu și arhitectul aveți acel feeling comun și vorbiți aceeași limbă, casa pe care o veți proiecta va avea și :

 • încăperi de utilități, cum ar fi camera tehnică a centralei termice, masina de spălat, uscător de rufe, depozit de găleți și mopuri, de cizme murdare sau coș de rufe,
 • spațiile de depozitare încastrate în pereți care pot adăposti orice de la cutii până la haine, sau
 • faimosul dressing walk in, adică o cameră intreagă, cu geam dacă ești isteț, cu nișe fără uși pe toți pereții, taburet în mijloc și obligatoriu oglindă

Dar la apartament? Nu mai e așa ușor, mă refer aici la oamenii normali, nu la boșimani, deci la cei care drămuiesc puțin tigrișorii, care știu că degeaba-i grijești la cald sub puloverele de lână, că tot nu se inmulțesc fără transpirație. Apartamentele au, cum a vrut Nea Nicu, 2, 3, sau 4 camere. Știe fiecare dintre voi cât de greu este să upgradezi cu +1 cameră, cu bănuți chivernisiți și justificați de nevoia spațiului, așa că e greu să renunți la acea cameră în plus ca să o transformi în dressing.

Eu am avut noroc, și parte de un meșter destupat la minte, priceput și plin de idei salvatoare. Holișorul mic, ce se desprindea lateral la 90′ din holul mare care asigură accesul la ultimele 3 camere și băi s-a închis, a devenit baie de serviciu, de 1,5mx1,5m, suficient cât să mai cuprindă și mașina de spălat haine. Fosta baie de serviciu, de 2×1,5 și-a mutat ușa și s-a îngrășat cu 15 cm și a devenit un dulap mare, plin de rafturi și bări pentru umerașe. Nu e ad literam dressing, pentru ca spațiul interior de acces este redus și nu permite schimbarea hainelor numai dacă nu ești frate cu Copperfield sau văr cu Houdini. În schimb, am eliminat din dormitor și din camera lui Tudor dulapurile, ceea ce permite o amenajare interioară a acelor camere mult, mult mai aerisită.

Am căutat variante, moduri, stiluri, idei și sugestii de împărțire a spațiului de depozitare și mai jos sunt câteva din imaginile ce m-au inspirat. Nu pretind că ceea ce am făcut este exemplu de design și de aceea voi păstra secretă intimitatea acestui spațiu, doar mărturisesc deschis că satisfacția propriei munci este covărșitoare comparativ cu secundele petrecute in fața casei de marcat când dai cu cardul la magazin.

Eu am folosit grinzi de brad de 6×6 cm și panouri lăcuite din scândură de frasin. Pentru prinderea de perete am luat colțare de metal de la Dedeman, cele mai ieftine. Munca a fost în echipă, cu Adriana, a ținut și ea în mâna fierăstrăul pendular și rotopercutorul. Cel mai bine se descurcă cu mașina de înșurubat și cu diblurile. Am meșterit amândoi 4 ore și n-avem habar cum a zburat timpul. E ușor, și plăcut, să tai, să înșurubezi, să bați cu ciocanul. Dacă nu ați facut ceva cu mâna voastră în ultima vreme și parcă scârțâie ceva în relația de cuplu, aplicați meșteritul ca și terapie, e mai eficient ca psihologul. Dacă spațiul e mic și se inflamează nervii puteți să vi-i descărcați acolo, e palpitant. La sfârșit, oboseala și foamea fac pace între cele mai nărăvașe caractere, bistoș !

Amenajarea dressing-ului
Accesorii de la B&Q
Amenajarea dressing-ului
dressing gata de plimbat in el
Amenajarea dressing-ului
Organizator pentru el
Amenajarea dressing-ului
rafturi de perete pentru dressing
Amenajarea dressing-ului
www.natalijadedic.com Organizator de garderoba in creion
Amenajarea spațiului de depozitare pentru haine
www.vissbiz.com – Organizator de sifonier

Cu drag, de muncă cinstită

Catalog mobila lemn masiv mese scaune stejar

Catalog mobila lemn masiv mese scaune stejar
7 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

6 comentarii Adaugă comentariu

 1. Splendid! Chiar am nevoie si eu de un dressing in locatia unde ne-am mutat. Si am nevoie de idei, pentru ca spatiul nu e tocmai asa darnic.

 2. #2 Comentariu nou

  chiar imi plac !

 3. #3 Comentariu nou

  As dori sa amenajam mansarda odata cu refacerea acoperisului ( in 2 ape ) cu lemnul partial distrus in exterior, mansarda ce cuprinde spatiu pt un studio, baie si o camera de oaspeti , avand un spatiu pt un dresing in doatiul pt studio. As putea avea una , doua referinte de mesteri pt reparatia si amenajarea de care avem nevoie ? ( la mare ). Pt ca frumosul natural reprezinta o necesitate in constructia caselor si utilitatilor de dimensiune umana , speram sa rezistsati si sa evoluati pe teritoriul romanesc.
  Multumim

  • Aveti nevoie de mai multe echipe, iar partea de dulgherie este prima. Nu va pot transmite nici o referinta pentru acest gen de lucrari, colegii mei se ocupa strict de mobilier.

 4. #5 Comentariu nou

  Daca vorbim strict de un dresing si va dau dimensiunile soatiului de care dispunem , ne puteti propune o lucrare ?cu o idee de pret, la Eforie ?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.