Când am primit solicitarea pentru aceste dresoare de la o persoană care anterior achiziționase o masă Kraken ( Octopus era denumirea anterioară) mi-a crescut sufletul de bucurie. Arhitectul care se ocupa de amenajarea interiorului unde a ajuns masa cu pricina, fabricată tot din stejar masiv, s-a declarat încântat de alegerea proprietarului și de aspectul general și în detaliu al mesei. Am făcut schimb de date de contact și de arhive cu imagini de alte piese demobilă și mobilier fabricate din stejar, plus am acceptat, produs și livrat pe comandă acest gen de dresoare.

mobila din lemn masiv
cele doua dresoare gemene

Ceea ce vreau să vă arăt este că tocmai faptul că este în 3 uși acest dresor, datorită specificațiilor de dimensiune solicitate, a făcut ca să acceptăm această comandă. Normal, serie se produc dresoare în 4 uși, simetrice, însă dimensiunea lor este de 200cm x 80cm x 45cm. Eliminând o ușă am ajuns la o dimensiune de 160 cm pentru lungime, fapt care a corespuns cu pretenția arhitectului pentru dimensiune. Trebuia din câte am înțeles de poziționat piesele pe un perete unde spațiul era de 320 cm, și inițial ni s-a cerut să construim o singură bucată de 300 cm lungime. Soluția unui corp singular, masiv, cu un asemenea gabarit, nu este cea mai optimă, implicând probleme uriașe la transport, manipulare, poziționare și de fapt nici un câștig cu faptul că este atât de mare.

Am oferit soluția alăturării a două corpuri mai mici, derivate direct din produsul de serie, a cărui modificare nu a fost una radicală, lipsind necesitatea de a regândi structura de rezistență per ansamblu. Transport mai ușor, manipulare mai facilă, versatilitate pentru re-amenajare.

Finisajele au fost alese identice cu cel folosit la masa, iar rezultatul final al amenajării este un set unitar, din stejar, bun de lăsat moștenire. Sau dacă nu, de folosit în tihnă, mulți, mulți ani de acum înainte. Stilul constructiv este extrem de simplu, fără feronerii în afară de balamale. Deschiderea ușii se face prinzând de fanta din partea superioară a ușilor. Lemnul selectat este rustic, cu crăpături și noduri evidente, naturale, iar finisajul ales, Soft Laquered, nu a ascuns fibra lemnului ci a lăsat-o expusă, la vedere. Acest design mizează pe efect prin lipsa ornamentelor, ca și bazele ideologilei care stau la fundamentul comunității Shakeri-lor. Vezi – Mobila din lemn masiv – manufactura și design Shaker

Am prezentat anterior acest tip de dresoare în set cu un corp superior cu polițe și dulapuri cu uși cu deschidere în sus.

Setul este o piesă de rezistență a unui mare retailer străin în catalogul său și cele mai multe se livrează complet nefinisate cu culoare sau lac. Doar șlefuite bine, atent și cu lemnul natural, de stejar la vedere și contact direct cu beneficiarul.

mobila din lemn masiv
detaliu lemn rustic – panouri de uși
mobila din lemn masiv
detaliu ușă deschisă
mobila din lemn masiv
detaliu degajare pentru deschiderea ușii
mobila din lemn masiv
dealiu picior
mobila din lemn masiv
detaliu colt
dresor stejar
vedere din lateral
dresor stejar
vedere din lateral cu usile deschise
dresor stejar
vedere fata – usi deschise
dresor stejar
vedere fata

S-auzim doar de bine !