Designul e detaliu – inele pentru spatarele de scaune

Designul e detaliu

Poate invers e mai explicit, insa din engleza designul e detaliu , așa reiese. Tușa finală stă în detaliile mici, de finețe, adăugate cu gust, ponderat, fără supraîncărcare și ca plus pentru evidențierea unui întreg. Cred că ideea a apărut din practică, utilitatea fiind motivul pentru care s-au montat prima dată mânere care să permită tragerea scaunelor de la loc pentru o ocupare a locului la masă mai facilă. Poate fi montat cu această utilitate chiar și un mâner de sertar și credeți-mă că am văzut cazuri certe de astfel de soluții.

Apoi, cineva a văzut în feroneria care are ca utilitate directă semnalizarea dorinței de a intra în fața unei uși zăvorâte, o oportunitate. Ciocănelele de ușă, de multe ori cu forme circulare, cu care prin Evul mediu se bătea la ușă, înainte ca Edison să inventeze soneria, au fost considerate potrivite pentru această sarcină. Sunt total de acord că arată bine, fiind vorba de feronerii frumos ornamentate. Timpurile moderne au adus apoi simplificări și minimalismul a redus decorarea acestor inele la 0, suprimând adaosurile și prezentând o varianta simplă, lucioasă, cromată sau nichelată, cu funcție similară.

Dacă atunci când intri într-un restaurant sau un hotel nu acorzi atenție detaliilor de design, să știi că ar trebui să o faci! Oamenii aceia s-au străduit să-și imprime personalitatea lor acelui spațiu sau să îi confere o notă aparte. Nu prin obiectele mari de decor cu funcționalitate clară, ci mai ales prin definiția ”Designul e detaliu” – acel mic adaos care arată atenția acordată celor mai insignifiante lucruri. Atunci vei ști, când vei observa că nu au lăsat nimic la voia întâmplării, că vei fi tratat regește în acea locație.

Scaunul Tabak, comandat anul trecut de la noi de către cei de la Age Restaurant din București, a fost completat cu inelul de pe dosul spătarului, în varianta argintie. Am scris atunci un articol despre alegerea lor si ne place foarte mult ce au reusit să creeze acolo. Nu înțeleg de ce Google Maps arata Închis Permanent această locație. Site-ul lor funcționează. Alegerea inelului ca notă distinctivă este tot mai întâlnită în locațiile HORECA, aduce clasă și stil, când se asortează cu totalitatea amenajării. Putem oferi finisaj baroc, o culoare de alamă învechită sau argintiu ca opțiuni de culoare. Evident că țintele decorative care închid chederele scaunelor complet tapițate vor fi asortate corespunzător.

restaurant scaun tapitat Tabak

Dacă până acum nu ați remarcat acest detaliu vă arăt mai jos imagini cu scaune din lumea largă, care includ acest aspect de finețe. În engleză se numește ”ring pull”.

Designul e detaliu – Ring pull

Un cititor mi-a semnalat chiar că a văzut acest design doar în magazine din străinătate, eu am completat afirmația, precizând că deja s-a uniformizat oferta și sunt disponibile și la noi în țară. E adevărat că livrăm acest stil de scaune de mai mulți ani către vestul Europei. Găsiți ring pull la modelele de scaune Roxy și Tabak.

Cu drag, designul e detaliu !

Designul e detaliu
20 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.