Chiar daca este reprezentativ pentru ideea de design scandinav, site-ul celor de la la ATDesign este în lucru și prezintă imagini cataleptice, din universuri doar imaginate și posibile a fi puse în practică de șeici sau sultani, asta dacă nu se termină petrolul.

design scandinav
ATDesign

Imaginile cu decorul interior realizat de aceasta agenție de design cu temă predominantă aparținând curentului de design scandinav mi-a reținut atenția tocmai pentru că alătură două elemente cunoscute și dragi mie. Masa din lemn masiv, similara cu modelul Fat Boy/Laila prezentat anterior este asortată cu scaune Windsor. Culorile care predomină sunt în nuanțe ton pe ton, cu alb mult și tușe de nuanțe contrastante, dintre care cea de lemn natur se desprinde ca și un ghidaj. Puritatea designului scandinav are darul de a conferi unei amenajări interioare detașare și concentrare pe punctele principale de interes. Spre deosebire de ideea de design francez, unde tapetul, mobila clasică și culorile vintage fac legea, în accepțiunea nordicilor totul se rezumă la o simplitate dezarmantă.

design scandinav
ATDesign

Tind să cred că afinitatea lor pentru simplitate rezidă din practica curentă de a fi axați pe util, iar elementele funcționale să fie definite vag, doar ca îndrumare.Bucătăria acestui open-space este complet albă și nu aș dori să știu ce gândește menajera care face curat acolo. Să presupun că s-au investit sume considerabile fără a se intenționa utilizarea directă ar însemna să încadrez acest design într-un spațiu de prezentare dintr-un magazin mai mult decât într-o locuință funcțională și care deservește o familie.

design scandinav
ATDesign

Nici un exponet al arhitecturii nordice nu poate imagina unspațiu fără a include obiectele de decor sau de utilitate alături de mobilier, pardoseli și pereți. Ei integrează totul, ca și cum ai lua o foaie albă, ai schița contururile de delimitare ale unei încăperi și apoi prin câteva atingeri ai popula cu mobilă și accesorii distincte filiforme tot spațiul. De la distanță, proiectul pare imaculat și nu se vede bine unde a intervenit designerul. Însă cu siguranță că utilizarea unui astfel de spațiu face pentru persoanele care-l ocupă imposibilă ignorarea reciprocă și privitul în gol.

Design Scandinav marca ATDesign

design scandinav
ATDesign
design scandinav
ATDesign
ATDesign
ATDesign
design scandinav
ATDesign
design scandinav
ATDesign

Poate asta este ideea și esență spiritului scandinav să concentrezi atenție pe ceea ce e viu, gândește și acționează.

Cu drag, de simplitate năucitoare.