Solutia naturala, incepand cu mult timp in urma pentru sustinerea planseului, fie ca reprezenta un simplu pod, fie etajul superior al unei cladiri, este structura pe grinzi de lemn. Dulgherul si nu tamplarul este mesterul ce fasoneaza si imbina lemnul cu maiestrie, folosind scoabe din fier ce intaresc legaturile nut-feeder ale lemnului.

Cunosc nenumarate cazuri in care grinzile de sustinere a planseului si multe elemente din lemn ale acoperisului, recuperate din cladiri cu vechime ce depaseste 100 de ani sint foarte cautate de cei ce apreciaza valoarea lemnului. In Maramures, unde casele din lemn vechi au traversat testul timpului acestea se cumpara, se demonteaza si se prelucreaza iarasi pentru ca lemnul sa prinda o noua viata sub forma de parchet, piese de mobilier sau pur si simplu pentru design interior in care aspectul invechit aduce o nota de autenticitate si perpetuare a traditiei unei incaperi.

Stejarul are esenta de lemn vechi care odata recuperat isi dovedeste inca odata rezistenta, fiind foarte apreciat si cautat pentru parchet.

Plafon din lemn de stejar

Lemn vechi refolosit in mobilier si parchet

Grinda aparenta de stejar la semineu

Design cu grinzi aparente la interior
Design cu grinzi aparente la interior

Bucatarie cu grinzi din stejar masiv reconditionat

 

Cu drag, de moda veche.