De ce m-am indragostit de designul interior mediteranean?

design interior mediteraneean

Probabilitatile designului interior sunt din punctul meu de vedere nenumarate. Tocmai din acest motiv, multi dintre noi avem probleme in a ne gasi stilul care reprezinta cel mai bine personalitatea noastra. Dupa o cercetare putin mai amanuntita a diferitelor stiluri, am descoperit ca ma incanta intr-un mod inexplicabil designul interior mediteranean. De ce spun inexplicabil? Deoarece nu credeam ca stilul englez sau scandinav( preferatele mele) ar putea intra vreodata in concurenta cu vreun alt stil. Dar se pare ca si popoarele mediteraneene au dezvoltat un stil de o individualitate puternica, care jongleaza perfect cu cele  trei elemente pe care eu le gasesc esentiale in amenajarile interioare: context, functie si estetica.

Acest minunat stil atrage in casa ta o atmosfera relaxanta, calda pentru orice stare de spirit. Intr-un mod general acest stil se  bazeaza pe eleganta, simplitate si naturalete, dar briza marii Mediteraneene este capturata in detalii specifice care transforma spatiul interior intr-o oaza de liniste absoluta.
Un alt aspect cu care se poate mandri acest stil este accesibilitatea. Evitandu-se asa numitele detalii „ glamour”, acest stil ia viata prin insasi natura, folosindu-se doar materiale naturale si simple ca si :piatra, lemn de esenta tare si fier forjat.

Arcadele, coloanele, grinzile decorate sunt elemente care deschid vizual si adauga locuintei un plus de stil si eleganta. Fiecare camera este imbogatita cu accente personale intocmite din mozaicuri in nuante calde, pamantesti.

Stiti acele erori de perete? Care se regasesc pe aproximativ toate casele traditionale mediteraneene? Ei bine, acest mic detaliu este menit sa sugereze atmosfera mediteraneana. Ceramica pictata si aranjamene florale spectaculoase semnifica au si ele o importanta aparte.

Cand vine vorba de accesorii sfesnicele, balansoarele, diferitele corpuri din bronz sau fier forjat,  intregesc taboul mediteranean perfect!

Acum intelegeti de ce m-am indragosti de acest stil? Daca nu, probabil urmatoarele imagini va vor convinge!

design interior mediteraneean
10 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    oare face cineva in RO mobila pe comanda din mdf+ elemente din lemn masiv?