Cutia de scule Abner, fabricată din lemn, concepută de Aaron Poritz

lada de scule din lemn Abner Toolbox -Aaron Poritz

Un obiect fabricat fără nici o feronerie, de care odată achiziționată pentru niscaiva 200 de dolari, deci nu puțini, s-ar putea să nu dorești vreodată să te desparți. Că nu are ce să se strice la ea, e o parte, dar e și construită să reziste înfiorător de mult timp. Înțeleg că nu se cunosc cazuri de cutii din acest model stricate, altfel decât dintr-o cruntă neglijență a proprietarului sau dintr-un acces de furie devastatoare a nevestei care caută să se răzbune.

lada de scule din lemn - Aaron Poritz
Abner Toolbox -Aaron Poritz

Imaginată de Aaron Poritz la New York, cutia Abner are mai multe variante dimensionale și este produsă în Nicaragua, de ”meșteri pricepuți” folosind lemn de Tec sau Nogal ( varianta nicaraguană de castan exotic). Se specifică de asemenea că lemnul a fost recoltat responsabil, astfel că cei 200 de dolari mai includ și contribuția la mediu, ceea ce brusc, instantaneu și dintr-o dată este perfect relevant că vorbim aici de un obiect deosebit. Este o cutie de scule pentru oameni cu dare de mână, cei mai înstăriți dintre înstăriți, cei care între călătoriile de afaceri cu elicopterul, partide de golf sau participări la activități caritabile, găsesc timp să meșterească ceva. Caut în imaginație și mă tot socotesc la ce anume ”ceva” s-ar preta meștereala unui favorizat financiar al Zeiței Fortuna, poate atunci când este burlac și dorește să impresioneze o doamnă cu abilități de cap de familie, sau când participă la o filmare de promovare a unui act caritabil de voluntariat pentru construcția de case pentru nevoiași sau copii abandonați. Nu poți tu, filantrop cu veleități practice să vii cu șurubelnița-n mână sau cu ciocanul atârnând la cingătoare.

lada de scule din lemn - Aaron Poritz
Abner Toolbox -Aaron Poritz

Poate Prigoană ar folosi așa ceva într-o filmare în care demonstrează ce om de casă e comparativ cu Bahmuțeanca ce-l pictează de 10 ani în interviuri siropoase.

lada de scule din lemn - Aaron Poritz
Abner Toolbox -Aaron Poritz

Un meșter adevărat s-ar pune să o facă, sunt sigur că în 4-5 ore de detașare față de cotidian, în atelierul tău, ești fericitul posesor al unei astfel de cutii. Chiar dacă e făcută dintr-un lemn autohton, stejar, care te ține cel puțin la fel de mult ca și cel din Nicaragua. Uff, Nicaragua, timbrele tale mi-au făcut copilăria fericită, erau singurele cu scris pe spate.

Pe de altă parte, cutia este minunată, chiar este un obiect util, ingenios și bine realizat, dar la New York, dacă costă puțin, nu se vinde, așa că prețul e cumva normal. Pentru New York.

lada de scule din lemn - Aaron Poritz
Abner Toolbox -Aaron Poritz
lada de scule din lemn - Aaron Poritz
Abner Toolbox -Aaron Poritz
lada de scule din lemn - Aaron Poritz
Abner Toolbox -Aaron Poritz

Poate va mai plac și :

Trusa de scule pentru tâmplar

Banc de lucru simplu pentru tâmplărie cu instrucțiunile de montaj de la Bosch

Cu drag, și umor, sper eu, de lemn frumos.

lada de scule din lemn
5 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    doresc informatii detaliate pentru montare folie pe structura de lemn.
    multumesc!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.