Doar câteva imagini și o idee despre elementele strunjite din lemn. Sunt meșteri mulți care practică această meserie și s-au specializat pe această direcție. Strungurile de lemn disponibile sunt relativ simple, iar cele semi-automate pot reproduce după un șablon pozitiv sau negativ forma. Mai sunt disponibile în branșă, dar puțini au echipamente mai performante și strunguri automate.

În zona secuimii am cunoștință că ar fi mai multe ateliere dedicate acestei operațiuni, oameni foarte pricepuți care pot scoate adevărate minuni din lemn.

Masa de mai jos are un astfel de picior, am mai prezentat-o și în articolul –Masa cu picioare strunjite pentru Zachariasbrygen – Norvegia

Prima imagine prezintă un strung semi-automat, în a doua am inclus șablonul folosit pentru realizarea picioarelor, iar în ultima imagine se poate vedea rezultatul.

strunjirea lemnului
Strung semiautomat
sablon pentru picior strunjit
picior strunjit si sablonul de copiere
picior strunjit
masa patrata cu picioare strunjite

Mi-aș dori să am mai multe informații despre acest domeniu, și apreciez orice contribuție a cititorilor care se pricep și meșteresc la strungul pentru lemn. Trimiteți-mi informații, descrieri și poze, dacă aveți, și vă asigur că le vom publica.

Un weekend nebanuit de frumos vă doresc.

:)) foarte haios … am mai scris acest articol, putin diferit, credeam că subiectul a rămas la nivel de intenție și nu l-am dus la bun sfârșit.