Cum ne pregatim casa pentru iarna?

design interior

Ninsori abundente, ger şi viscol. Aceasta este estimarea meteorologilor pentru iarna care urmeaza sa se instaleze. Anul acesta va fi o iarna cat se poate de fireasca pentru tara noastra, incluzand fenomene extreme, cum ar fi ninsori abundente, viscole si ger, temperaturile putand ajunge in zonele joase si in munti si jurul valorii de – 20 de grade noaptea, potrivit specialistilor ANM.

Scopul acestei scurte -si poate pentru unii dintre voi inspaimanatoare- introduceri, este de a va determina sa incepeti incet, incet sa va pregatiti propriile locuinte pentru urmatorul sezon, iarna. Dar nu oricum, ci cu multa magie si imaginatie.

Asa ca haideti sa vedem, cum ne recomanda specialistii in design interior sa ne pregatim casele pentru cel mai magic anotimp al anului:

Camera de zi
Camera de zi, in perioadele cu temperaturi mai scazute, devine inevitabil una dintre cele mai importante zone din casa. Serile de jocuri de societate sau de film fac aceasta incapere iarna un spatiu parca neincapator pentru toti prietenii si persoanele apropiate.

Designerii interiori ne recomanda sa ne imbracam canapele sau fotoliile in stofa, vedeta acestui sezon, un material care ofera multa caldura camerei noastre. Alta recomandare sunt lumanarile parfumate cu aroma de scortisoara sau pin.

Dormitor
Cea mai importanta schimbare care o puteti face in dormitor, este de a inlocui asternurile cu materiale precum plusul sau lana si in acelasi timp de a le alege in culorile iernii. Desi teoretic nu pare o schimbare majora, intreagul dormitor se va schimba, energia din aceasta camera fiind acum plina de caldura si speranta.

Bucatarie
Se spune adesea ca bucataria este inima casei, asa ca, prin urmare, nu ar trebui sa fie neglijata in proiectul de design interior din aceasta iarna.  In magazinele de specialitate se pot gasi elemente decoraive precum candele, lumanari, stick-uri cu fulgi de nea, fete de masa in spiritul iernii si multe altele. NU fugiti de ele! In urmatoarea perioada, bucataria devine cea mai festiva incapere, decorati-o ca atare!