Pentru multi dintre noi vara este momentul redecorarii, momentul pe care in special femeile, nu il trec usor cu vederea. El te pandeste si te ataca cu zeci de mii de idei, care mai de care mai colorate. Daca tot am pomenit de culori, m-am gandit ca astazi este o zi perfecta sa invatam mai multe despre cum sa le folosim pentru a ne crea spatiul interior perfect.

Primul lucru de care trebuie sa tinem cont este starea pe care dorim sa o sa simtim cand pasim intr-o incapare. Culorile calde precum: galben, rosu sau caramiziu aduc intr-un decor o stare confortabila si plina. Aceste culori sunt alegerile potrivite pentru interioarele care se bucura din plin de lumina naturala.

In cealalta extrema, culorile reci ca si albastru sau verde ne pot deschide un spatiu mic, generand o atmosfera de relaxare.

Tineti minte sa utilizati culori complementare celor de pe pereti atunci cand alegeti mobilierul, textilele sau obiectele decorative.

P.s : In cazul unei case vechi, cu o arhitectura si o istorie demult scrisa, ar fi bine să folosim schema cromatică initiala. Dacă nu o cunoasteti, puteti apela la specialisti care o pot determina. Schimbarea cromaticii  in acest caz cu una deschisa va evidentia accentele arhitecturale, iar efectul va fi unul benefic.