Culori neobisnuite, indraznete sau unice pentru bucataria ta

mobila bucatarie

 

Ma flatez singur cand uneori gasesc similitudini cu personajul din „Slamdog Millionare” si conexiuni din trecut ma fac ca astazi sa pot face aduce imbunatatiri la prezent. Lucram la Park Place in Timisoara acum 14 ani si aveam senzatia ca e cel mai tare loc din Romania, o discoteca cum nu s-a si nu se va mai vedea. Timpul s-a asternut din pacate si masinile cu TM xx EDD nu mi se mai par atat de unice. Totusi o parte din experientele de atunci persista si imi vine sa zambesc la ceea ce viata mi-a rezervat sa invat. Daca barurile aveau culoarea rosie predominanta pe peretele din spatele rafturilor de sticle era pentru ca se dorea o agitare a starii de spirit a consumatorilor si aceasta avea ca rezultat schimbarea destul de frecventa a musteriilor, adica rulaj. La baie nu curgea apa rece, pentru ca studentii sa nu poata sa bea direct apa si sa fie nevoiti sa consume de la bar cel putin un suc sau o apa. Sunt trucuri mici, comerciale, care aveau un impact urias asupra incasarilor, acestea crescand cu aproximativ 25 %.

Cromatica este foarte importanta pentru toate zonele in care petrem timp mai mult, living, bucatarie, dormitor. Pentru bucatarii imi doresc astazi sa va arat ce pierdeti sau castigati atunci cand va decideti sa folositi o culoare sau alta.

mobila bucatarie

Negru este o culoare puternica, eleganta, sobra si se asorteaza pentru spatiile cu pretentii, in special cu mobila din lemn masiv. Combinatia cu nuante stralucitare mai atenueaza din senzatia de tern si confera eleganta. Relaxeaza si este potrivita caracterelor echilibrate si conservatoare.

bucatarie mobila

Rosul poate fi combinat cu alte culori complementar pentru un efect de energie, dar cu prudenta pentru ca agita si actiunea generata poate aduce accidentele mai aproape, ceea ce nu este de dorit atunci cand avem in mana instrumente taioase.

mobila la comanda

Rosul poate totodata sa imbogateasca experienta cromatica pentru formele reduse, conferindu-le volum si expunand atentiei micile detalii constructive.

mobilier bucatarie

Nuantele clasice, crem, galben fie papadie fie porumb sau nuanta naturala de lemn sunt preferate pentru designuri care se bazeaza pe impactul general al amenajarii ca sa impresioneze. Accesorizarea este cea care aduce nota de unicitate si autentic in completare pentru o culoare mai putin tare.

culoarea oului de rata

Mobila in culoarea oului de rata, sau AQUA in format electronic, este o culoare linistitoare, eleganta si putin folosita. Va va conferi cu usurinta statutul de persoana cu gandire libera, nonconformista, fara a friza cu excentricismul.

mobilier de bucatarie

Fara o culoare predominanta, adica utilizand pentru decor o paleta mai larga, de culori complementare pe fundal si unele nuante dominante pentru evidentierea catorva obiecte, se poate obtine un efect eclectic care se bazeaza pe detaliu pentru a excela.

 

Cu drag, de bun gust si gusturi bune in bucataria fiecaruia !

 

 

 

 

mobila la comanda
5 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Buna ziua! Imi puteti spune, va rog, cat costa penultimul autocolant? Multumesc.