Creafreres – atelier românesc de stil și eleganță în lemn masiv

Creafrères Bibliothèque en Normandie

Creafreres– este un nume neobișnuit și greu de pronunțat ori de căutat online dacă nu ești familiarizat cu limba franceză. Original, cu caractere franceze numele se scrie Creafrères, însă Google preferă lipsa caracterelor speciale. Păstrarea lor duce la rezultate doar pentru spațiul original al limbii respective.

Legăturile cu țara regelui Soare ale atelierului românesc au permis meșterilor să pună în practică dragostea pentru lemn și lucru bine făcut, axați pe calitate și beneficiind de recomandarea clienților mulțumiți de munca prestată.

Creafreres
Bibliothèque en Normandie

Mulți colegi din mediul online m-au sfătuit/criticat să promovez în condiții financiare favorabile demersurile atelierelor și producătorilor români, însă vreau să rămân ferm în decizia de a promova gratuit, după propria evaluare și neîngrădit de vreo remunerație ceea ce eu personal consider frumos și de valoare.

Le-am cerut celor de la Creafreres să-mi furnizeze imagini reprezentative pentru munca lor și un text care consideră că îi descrie cel mai bine. Reproduc integral textul primit, cu convingerea că pentru cei care doresc să apeleze la serviciile lor, se vor găsi argumente favorabile din texul și imaginile de mai jos. Mi-as fi dorit să precizeze mai multe, material, durata de execuție, aprecieri pentru proiectare, costurile sunt cu siguranță un subiect care poate fi stabilit doar particular. Noi nu oferim soluții similare cu cele pe care le oferă ei, deci nu suntem concurenți, iar însumarea ofertelor comune poate fi o soluție pentru un proiect unitar.

Segmentele pe care pot oferi soluții includ pardoseli, uși, ferestre și mobilier, toate din lemn masiv. Oferă și strunjire, ceea ce poate duce nivelul de personalizare la un nivel asemănător artei.

Creafreres

Atelierul Creafreres a fost deschis acum mai mult de douăzeci de ani de un cuplu de ingineri români împreună cu un grup de meșteri francezi ce aveau tradiție în prelucrarea lemnului.

Am pornit prin a fabrica panouri de parchet tip Versailles si incă de la inceput au primat calitatea și respectul față de meșteșug: asamblarea tradițională (fără adeziv), lemnul masiv ales cu grijă, căutarea constantă de modele și metode noi cat mai elegante. Clienții au fost încântați de parchet și incet, incet au cerut uși, ferestre si mobilier pana cand s-a ajuns la comenzi pentru camere intregi imbracate in lemn sau proiecte complete de tamplarie pentru diferite locuinte rezidentiale. Un inceput modest plin de provocari dar atentia pentru fiecare detaliu ne-au adus laude din partea clientilor si plini de ambitie ne-am continuat viziunea de fi unul din cele mai bune ateliere de tamplarie. 

Desi piata noastra principala a fost Franta, suntem mandri sa spunem ca produsele noastre au reusit prin colaboratori sa ajunga pe toate continentele. Suntem in serviciul clientilor, aproape de dorintele lor si de multe ori le pasim in vise pentru a intelege mai bine ce-si doresc.

Am ales să vă arătăm fotografiile din biblioteca unui client francez, pentru că și pentru noi, cărțile au fost și sunt un refugiu. Suntem convinși că spațiul care le adăpostește trebuie să fie unul îmbietor. Pentru noi a fost o bucurie să ne ajutăm clientul să transforme o încăpere rece si cenușie intr-un spațiu plin de lumină și creativitate.

Valentin Petrescu

Creafreres
Bibliothèque en Normandie
Creafreres
Bibliothèque en Normandie
Creafreres
Bibliothèque en Normandie
Creafrères
Bibliothèque en Normandie
Creafrères
Bibliothèque en Normandie

Sper că după publicarea acestui articol, vor adăuga la comentarii o parte din detaliile explicative, pentru a ajuta orice cititor să-și contureze o imagine mai completă.

Accesați site-ul lor – Atelier de tamplarie – pentru mai multe informații și imagini.

Poate articolul despre bibliotecile lumii, ar trebui să aibă la recomandări cu punere în practică acest atelier de tâmplărie.

Creafrères
5 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.