Am mobila de bucătărie, e așa cum mi-am dorit, culoare vanilie și blatul din piatră naturală. Tuf vulcanic, o piatră excepțională, în care se vede lava cursă acum Dumnezeu știe câte milioane de ani. Unicitatea e garantată, e imposibil de reprodus exact același model, piatra dezvăluie o altă față de fiecare dată când meșterul pietrar taie un bloc.

Pentru ca să nu fiu liniștit, să nu mi se pară viața ușoară și să-mi bat cuie în talpă, finalizarea modelului cere coșuri de nuiele în nișele lăsate special cu acest scop. Adriana m-a convins că ”dă mai bine” iar cum în capul meu, dotările actuale cu tot felul de feronerii șugubețe nu îmi surâd, am acceptat acest mod de completare a originalității mobilei.

Ș-acum vine partea grea, că nu e la îndemână sa găsești coșurile impletite pe dimensiunile potrivite. Am 9 locașuri și până acum doar 3 coșuri. Am căutat și la IKEA, în București, mai caut idei unde să găsesc d-astea. Cică la Zara Home ar mai fi, sau pe marginea drumului când bat șoselele țării. Ideea e că pentru a rezista suficient în utilizare vreau să găsesc d-alea cu ramă metalică și împletitură din ratan sau PU.

Ideile care m-au adus aici le regăsiți mai jos, știu ce vreau să iasă, însă încă nu știu cum. Cosurile impletite sunt destul de greu de găsit azi pentru că nimeni nu le mai face, ci doar se aduc la JYSK, din China. Se pare că se vând, oameni mai folosesc cosurile impletite și le recunosc utilitatea, dar meșterii locali s-au prăpădit.

Cosurile impletite
bancheta de hol cu cosuri de nuiele
Cosurile impletite
cabinet negru cu sertare si cosuri impletite
Cosurile impletite
Cosuri Jacquelyne de la Pottery Barn
Cosurile impletite
Dulap cu cosuri de nuiele
Cosurile impletite
dulapior cu cosuri de lemn
cosuri de nuiele Cosurile impletite
mobila de living cu cosuri impletite
Cosurile impletite
Mobilier antic cu cosuri impletite
Cosurile impletite
stand alb cu rafturi si cosuri din nuiele
Cosurile impletite
www.howtodecorate.com Organizatoare din impletituri

Din aceeași categorie cu cosurile impletite sunt și caruțele din lemn, odinioară mândria unei gospodării, astăzi doar elemente de decor. Sigur că utilitatea lor este scăzută, nu cred că cineva ar mai schimba un motocultor cu remorcă pentru o caruță din lemn trasă de vaci, boi sau bivoli. Pentru cai încă se folosesc ștrafurile.

Cu drag, de bun gust.