Copaci care cresc prin case

casa cu copaci în interiorul constructiei

Da, da, ați citit bine, nu trebuie să vă frecați la ochi pentru că există într-adevăr copaci care cresc prin case! Câți dintre noi nu am visat la o casă cât mai apropiată de natură, departe de agitație, trafic, poluare?! Probabil ca acesta este și unul dintre motivele pentru care ne umplem casele cu flori, apelăm la trucuri de design ca să încorporăm cât mai multe elemente naturale, tânjim după curți spațioase și verzi.

casa cu copaci în interiorul constructiei

Dar cum ar fi să ai un copac natural în propriul tău living sau chiar în dormitor? Și nu, nu mă refer la arborii pitici bonsai, ci la un copac imens al cărui trunchi să își facă loc în propria ta casă și pe care îl simți respirând și trăind alături de tine zi de zi. Se pare că un astfel de vis nu este deloc imposibil și chiar există din ce în ce mai multe case care înglobează un arbore natural în interiorul lor.

De obicei, atunci când cumpărăm un teren pe care urmează să construim o casă de locuit, nu ne gândim la elementele naturale și la cum am putea salva natura. Un copac în mijlocul terenului va ajunge, cel mai probabil, să fie tăiat și dat uitării. Dar există însă și proiecte care au drept punct de plecare copacii și care cu siguranță au fost gândite de oameni care iubesc și respectă natura.

Căutând imagini prin care să vă ilustrez ideea de copac care crește prin casă, am realizat că astfel de proiecte se regăsesc peste tot în lume, din Brazilia, Guatemala și până în Grecia sau India. Cred totuși că toate aceste proiecte au un numitor comun, respectiv o echipă (arhitect, proiectant) care a luat în calcul toate potențialele probleme pe care le-ar putea pune o astfel de idee. Trebuie să se țină cont de rădăcinile copacului pentru a nu influența fundația casei, dar trebuie să se aibă în vedere și faptul că un copac se dezvoltă, crește în ritmul lui și nu există un tipar care să determine cum se va ramifica pe viitor. Cu toate acestea, indiferent de dificultățile care pot apărea într-un asemenea proiect, rezultatul final merită din plin.

Sunt sigură că dacă ar exista mai multe proiecte în care natura ar ocupa rolul principal, am respira cu toții un aer mult mai curat. Dar până să fim martorii unor astfel de schimbări, vă las să visați printre rămurele și trunchiuri parcă smulse din povești:

Idei de copaci crescuti în casă

casa cu copaci în interiorul constructiei
6 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.