Copac înseamnă Ki în japoneză și se scrie 木 în Kanji

masa Spider 2 - simbol Ki pentru copac

Ce simplu scrii copac folosind una dintre cele 4 scrieri japoneze, Kanji – 木.

Dacă alături termenul de om, scris tot în Kanji  – – atunci obții semnul – – care înseamnă odihnă. Ce frumos … om plus copac înseamnă odihnă. 闲 este simbolul pentru inactiv, un copac prins între bare, deci – 休闲 este timp liber. compus din om + copac + inactiv. Sunt fascinat de înțelesurile ideogramelor. Egiptenii, sumerienii sau asiaticii ori mayașii au stabilit simboluri care aveau înțelesuri complexe. Simbolul universal pentru ideograme de astăzi este și s-a schimbat de-a lungul timpului, deși inițial avea înțelesul de ”copil sub un acoperiș”

Am ajuns să citesc azi despre aceste simboluri pornind de la Ki, promunțarea simbolului japonez pentru copac – . Simplitatea limbajului este fascinantă, dacă adaugi încă un simbol înseamnă lemn, iar la 3 simboluri se citește pădure. Sursa informației

simbol Kanji pentru copac
copac – lemn – padure

Ki este denumirea dată de indonezienii de la Karpenter pentru masa lor, care seamănă izbitor cu modelul Kraken pe care-l producem noi. Sau cu Spyder 2, varianta cu blat din lemn masiv de cer.

modele de masa cu picioare centrale
Masa model Kraken
masa Spider 2 - simbol Ki pentru copac
masa Spider 2

Poți alege, eu doar îți construiesc o poveste pentru că toate piesele noastre de mobilier au o astfel de încărcătură. Îmi place să cred că fiecare formă semnifică ceva, are un aport de simbolistică și o poveste aparte. Când vei cumpăra o astfel de poveste, vei avea în casa ta o piesă de mobilier vie, cu un istoric și o semnificație nu doar materie inertă.

Am afirmat de multe ori că prima parte a poveștii noastre începe cu  … mobila noastră durează până crește alt copac în locul celui tăiat ca să-i folosim lemnul. Adică un stejar!

I-am amintit pe cei de la Karpenter pentru că am mai publicat despre ei acum 6 ani un articol, când am admirat colecția Roadie. Aceasta însă s-a pierdut, ieșind din portofoliul lor. Totuși, indonezienii fabrică și azi produse cu un design aparte, simplu, curat, fără înflorituri lipsite de sens. Văd acolo o influență daneză, n-am idee cine le desenează modelele dar sunt extrem de frumoase. Cea de mai jos este masa lor Ki, din lemn de tec recuperat.

Atâtea înțelesuri, atâtea forme de comunicare avem și parcă omenirea asta și-a pierdut direcția, uitând să se mai odihnească un om sub un copac în bună pace cu semenii săi. De astăzi sunt mai bogat cu o informație, sunt fericit să știu că acest simbol înseamnă odihnă și că pentru a-l scrie, cineva s-a gândit acum câteva mii de ani să asocieze omul și copac -ul pentru a simboliza ceva imaterial.

om plus copac
Kaii-moji – odihnă simbolizată de om și copacul sub care se odihnește

Pentru cei cu mintea odihnită, confrați, vă salut!

simbol Kanji pentru copac
3 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.