Tehnica avanseaza si odata cu ea si sistemele de montaj pentru lemn, cum sunt acești conectori invizibili ce pot ușura munca oricărui tâmplar, cu un cost suportat evident de client. Daca intr-o vreme a gauri, a monta tipli (sau dibluri de lemn) si a lipi cu aracet era unica solutie de a imbina doua placi de PAL sau lemn, astazi cei de la Axminster din Anglia au inventat o metoda uluitoare, simpla si eficace pentru a realiza imbinari intre orice fel de elemente de tamplarie printr-o combinatie mecanica cu un principiu electromecanic.

Cele doua elemente care compun acest sistem de conectori invizibili, sunt fixate clasic in partile ce trebuie asamblate iar apoi, cu ajutorul unui dispozitiv ce se fixeaza pe masina de insurubat, se actioneaza filetul din partea activa de conectare pentru a se insuruba in pozitia inchis sau deschis, functie de sensul de rotatie. Se pot folosi si pentru corpuri de PAL sau MDF sau pentru mobila din lemn masiv.

Electromagnetismul oferă soluții de acționare fără contact și într-un final ajungem să facem vrăjitorii din meserii care par blocate în tradiționalism. Cred că pentru balustradele din lemn sunt cel mai recomandate, având în vedere faptul că permit și demontarea. Încleierea duce la o ireversibilitate care uneori ar fi bine de evitat. Totul depinde de aplicație.

Ingenios, nu?

conectori pentru lemn

Conectori invizibili
Cu drag, de inovatie.