Coco Chanel – design fara cusur!

Broasca cu gura deschisa aduce noroc in bani si in sanatate

Numele ei a devenit un sinonim pentru moda fara cusur, iar povestea ei este subiectul a nenumarate carti si filme.

Stilul lui Gabrielle Chanel a fost revolutionar pentru anii ’20: a creat nu doar haine noi si o noua marca, ci un nou stil de viata. A creat mai ales palarii si doar dupa cativa ani a început să deseneze haine. Mai apoi s-a decis să creeze gentile gigantice, parfumuri (de amintit istoricul Chanel n°5), incaltaminte bicolora, ceasuri unisex si bijuterii.

Interpretand spiritul modernist al epocii, Chanel cauta noua imagine de femeie libera si independenta de barbati: o femeie libera, revolutionara, moderna si avangarda. Ceva important de amintit este ca Chanel a fost una din primele femei care a îmbracat pantalonii.

Se zice ca omul ce poate concentra cel mai bine in spatiul sau intim, unde nimeni nu il poate disturba, dar oare cum arata spatiul intim a lui Coco?
Pasiunea ei pentru cultura orientala se poate observa in tot apartamentul parizian: sculpturi cu zeite hinduse, vase antice si fel si fel de ornamente chinezesti.

Cine ar fi crezut ca este o fire superstitioasa? Dar  simbolurile norocoase cum ar fi broasca cu gura deschisa, cerbii japonezi si motivele de grau( un semn de prosperitate) sunt raspindite prin intregul apartament, ceea ce ma face sa cred ca este o superstitioasa profunda!

Fabulosul apartament a gazduit celebritati precum Elizabeth Taylor, Salvador Dali si Pablo Piccaso, care au adus cu ei comori nepretuite precum  picturi, cutii din aur si  sculpturi de Alberto Giacometti.

Datorita acestei scari, Coco a reusit sa surprinda reactiile publicului, fara ca ea sa fie vazuta

 

Canapea din piele de caprioara, lucrata cu mainile ei

 

Toate cartile ei sunt de un rosu profund, la fel ca si rujul conceput de ea.

 

Broasca cu gura deschisa aduce noroc in bani si in sanatate

 

In acest salon au fost gazduite celebritati precum Pablo Piccaso sau Elizabeth Taylor

 

Cutiile din aur sunt cadou de la  Duke of Westminster

 

O impecabila combinatie intre culturile franceze, japoneze, italiene si antichitati

Sursa

 

 

 

8 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →