Clogs – sau papuci de lemn

Ca să diversificăm utilitatea lemnului de la mobilier la fashion… discutam cu un prieten care a petrecut ceva timp în Spania despre anotimpul ploios care tocmai că a sosit pe la noi, și-mi spunea că acolo lumea poartă papuceii aceștia de lemn pentru că sunt foarte buni și comozi pe o asemenea vreme. Ideea papucilor de lemn ar fi pornit din Olanda, unde se sumensc klomp. Sincer după mentalitatea românească nu cred că s-ar purta pe la noi doar dacă nu răsare de undvea ceva modă care sa îi pună pe toate rafturile magazinelor și să inducă în subconștientul omului faptul că sunt ultimul trend și nu ideea că sunt utili și comozi.

De la cele mai simpliste modele, până la modelele sculptate care mai degrabă le așezi pe un raft decât să îi porți se găsește cam orice.

clogs - bhromonblog.blogspot.com

Clogs - decorati din lemn

 

 

De la cei sculptati care ararată ca niște adevarate opere de artă, trecem la clogs purtați de oameni zi de zi: prin grădină, pe timp ploios și care sunt accesibili tuturor.

papuci olandezi - clogs

Aceștia mi-au plăcut foarte mult care imită forma unui pantof sport și arată foarte bine, probabil și din cauza că așa suntem noi obișnuiți să vedem forma unui papuc, dând familiaritate dar și nota distinctivă prin faptul ca acesti clogs sunt făcuți din lemn.

Wooden-Shoes-3 - clogs

 

Papucii din lemn Clogs sunt un simbol al Olandei și probabil că multă lume are câte un breloc sau un magnet de frigider cu imaginea lor pe el, însă puțină lume cunoaște utilitatea acestora. Sincer eu aș purta așa ceva, și pentru utilitatea lor de a te proteja și pentru că în zona noastră nu sunt comuni iar mie personal imi plac notele de excentricitate cu bun gust.

5 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

2 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Buna ziua
    Pentru un proiect al școlii oare de unde as putea achiziționa câteva perechi de clogs mărimea 36??
    Mulțumesc
    PS.cat capătă perechea??

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.