Cele mai comune greseli intr-un proces de amenajare

semne semn de stop

Cand nu doresti sau nu iti permiti sa apelezi la un specialist sau consideri ca este o provocare  sa iti amenajezi pe cont propriu casa, atunci trebuie sa tii cont de cele mai comune greseli, pe care va trebui sa le eviti pentru a avea o amenajare reusita.

full_rusty-stop-sign

  • Cea mai frecventa greseala este alegerea unor piese de mobilier mult prea mari pentru suprafata camerei ce trece prin procesul de transformare, altfel spus proportia. Incaperile mici pot arata incredibil daca alegeti mobilierul si decoratiunile potrivite, in caz contrar va parea foarte aglomerata.
  • O alta greseala fatala consta in numarul mare de culori utilizate, imprimeuri si decoratiuni. Incearca sa treci totul printr-un filtru si sa te rezumi la maxim 3 culori dintre care una sa fie neutra. Nu abuza de decoratiunile sau tablourile pentru a evita „dezordinea”.
  • La polul opus sunt cei care folosesc prea putine decoratiuni sau chiar deloc. Micile accesorii au rolul lor, scot din monotonie amenajarea si ii ofera personalitatea spatiului. Chiar si cel mai curat stil, cel minimalist, solicita cateva obiecte decorative si aici pot fi incluse pernele decorative, ramele foto, vazele, florile etc. Mai ales in cazul incaperilor mici, prezenta oglinzii este obligatorie.
  • Chiar daca este placut sa fii in trend nu trebuie sa optezi pentru anumite obiecte doar pentru sunt la moda. Confortul trebuie sa primeze in locuinta ta. Asadar alegerile vor trebui facute in functie de necesitatile tale. De asemenea, calitatea este cea care trebuie sa te ghideze in luarea unei decizii, si nu cantitatea.
  • Ultimul sfat face referire la melanjul de stiluri. Pentru a-l reproduce pe cel eclectic este intr-adevar nevoie sa integrezi intr-un spatiu piese apartinand unor curente diferite, insa rezultatul trebuie sa fie unul armonios, echilibrat. Jucandu-te cu prea multe detalii este posibil sa obtii un haos in loc de un camin in adevaratul sens al cuvantului.

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    costul lor carei?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.