Rustic-ul prin definiție implică prelucrare brută, relativ primară și se pune accentul pe aspectul cât mai natural. Întrebarea mea referitoare la rustic se referă la cât de brut și natural considerați că e acceptabil pentru ca esteticul să fie considerat reușit?

Bancile de grădină mi se par un exemplu perfect pentru această apreciere a componentei de rustic. Folosind bușteni, mai mult sau mai puțin prelucrați putem concepe relativ simplu o masă cu bănci pentru exterior. Este un proiect care poate fi și executat în regie proprie, din elemente simple, din bușteni rezultați din propria livadă sau cumpărați ca atare, din esențe lemnoase cu forme de cele mai diverse.

masa si banci in stil rustic
Masa rotunda si banca rustica pe deck

Daca alegeți lemnul de brad, va rezulta o formă aproape cilindrică, dar dintr-un trunchi de prun sau măr, bușteanul va fi cu siguranță neregulat, cu noduri și cioturi pronunțate.

E alegerea fiecăruia cât de fasonat să fie bușteanul, cât de neregulat ( a se citi natural) își dorește să fie rezultatul final al materialului din care alcătuiește masa cu bănci. Preferințele nu se discută, doar se iau la cunoștință, dar aș vrea să aflu care dintre imaginile de mai jos corespund alegerii voastre pentru titlul de masa cu bănci rustică pe care v-ați dori-o.

Imaginile sunt doar reprezentative pentru idee, nu sunt ale produselor fabricate de noi și nici nu ne ocupăm de realizarea lor. Subiectul este simțul estetic referitor la rustic.

masa si banci in stil rustic
Set berarie simplu
masa si banci in stil rustic
set berarie cu masa si banci
masa si banci in stil rustic
Masa si banca rustica din lemn
masa si banci in stil rustic
Masa si banca rustica din lemn pe malul lacului
masa si banci - rustic extrem
Masa si banca rustica din lemn de rasinoase
masa si banci  - rustic minimalist
Masa si banca rustica din lemn de lemn rotund
masa si banci
Masa si banca rustica din lemn brut
masa si banci
Masa si banca rustica din jumatati de bustean
masa si banci
Masa rotunda si banci rustice circulare