Mă declar dezamăgit de firmele producătoare de case și cabane din lemn de la noi din zonă, din Maramureș. Am primit câteva cereri în acest sens și am încercat să le găsesc oamenilor un răspuns. E frustrant să vezi cereri primite de la oameni interesați cert de acest subiect, să le pasezi producătorului și să te rogi apoi de el să binevoiască măcar să răspundă. Ceva nu e kosher aici, nu se pupă idealul din conceptul comercial, cu realitatea firmelor din teren. E lipsă de respect să eviți să răspunzi unei cereri, cred că e la fel ca-n fotbal, ocaziile ratate se răzbună și vine o vreme când îți pare rău, amarnic, de cei pe care nu i-ai băgat în seamă și ți-ai dori să se întoarcă.

cabana de lemn

Răspunsul este simplu, cred că le merge prea bine, au de lucru pentru clienți din străinătate și nu catadicsesc nici măcar să ofere un răspuns. Am avut o cerere de 68 de case de lemn, cu planuri detaliate, tot ce trebuie, din partea unui potențial client din Asia, pe care am înaintat-o către 2 firme mari din zonă și am rămas mască să constat că nu au avut timp să răspundă măcar negativ. Mai bine îmi ziceau ” Nu facem dom’le, nu putem să încărcăm mai mult capacitatea de producție” și basta.  Am sunat de mai multe ori pentru a reaminti celor îndreptățiți și am primit doar amânări.

Așa că nu mă miră în acest moment că firme din Ukraina vor să intre pe piața noastră și am un sentiment că vor și reuși, în contextul indiferenței firmelor locale. Poate că după ce firmele străine vor prinde rădăcini aici, se vor trezi și ai noștri să se uite și la ei în curte, unde vor vedea că e prea târziu să își mai consolideze poziția. Am primit oferte de la firme ukrainiene și de uși, și de mobilă, și de case de lemn. Nu am intrat încă în contact cu toate, dar cu cei care fac case de lemn am fost curios și am cerut detalii. Căsuța din imaginile de față, este produsă cu titlu de prezentare, ca un panou publicitar. Prețul este unul foarte bun, la banii ceruți de ukrainieni poți cumpăra la noi în țară doar containere de locuit și diferența mi se pare clar în favoarea caselor de lemn. Dimensiunile casei de lemn pentru prezentare sunt mici de tot, are multe elemente pentru exemplificare, cum se face etajarea, ușile, ferestrele, scara de acces exterioară.

Aștept să văd dacă discuțiile continuă și putem aduce o căsuță cu titlu de prezentare și să o afișăm undeva vizibil. Sunt curios de reacții și de concretizarea unor posibile comenzi.

casa lemn

casa din busteni

case din lemn

case lemn

Cu drag, de lucru bine facut.