Căști pentru bicicliști, din lemn … nu bicicliștii, căștile :)

casca bicicleta

Acum ceva timp am scris un articol despre biciclete ecologice, ba nu …. biciclete verzi, din lemn, desi culoarea nu era ca frunza.

Coyle Design considera ca poate depăși performantele caștilor din plastic, cu spuma injectata prin utilizarea corecta a proprietăților naturale ale lemnului. Printr-o prelucrare speciala, cu un CNC, bucata de lemn este debitata secvențial, in straturi, apoi finisata de la brut la fin cu mare atenție. Pentru absorbirea șocurilor si pentru confortul purtării, pluta este soluția de interfață intre lemnul tare si capul celui ce îl poarta.

casca bicicleta

Colaborarea cu Universitatea Statului Oregon, sectia Tehnologia Lemnului, dezvolta si testeaza diverse tipuri de esente lemnoase pentru a asigura proprietati mecanice superioare. In partea de design, castile pot beneficia de formele cele mai moderne, gauri de ventilatie si personalizari prin gravare.

casca bicicclist

Conceptul pe baza caruia s-a pornit aceasta directie de dezvoltare este bine definit in motto-ul companiei : Cautand tot mai multe cai de a re-integra materiale naturale zi de zi ne face viata mai bogata. A trai verde, inseamna a alege sa traiesti responsabil pentru tot ce te inconjoara. Ca si Adriana, care face cosmetice naturale handmade.

interior de casca
modele casca
modele biciclete
lemn masiv

Sursa imagini: BikePortland.org

modele biciclete
5 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

2 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    🙂