Acum ceva timp am scris un articol despre biciclete ecologice, ba nu …. biciclete verzi, din lemn, desi culoarea nu era ca frunza.

Coyle Design considera ca poate depasi performantele castilor din plastic, cu spuma injectata prin utilizarea corecta a proprietatilor naturale ale lemnului. Printr-o prelucrare speciala, cu un CNC, bucata de lemn este debitata secvential, in straturi, apoi finisata de la brut la fin cu mare atentie. Pentru absorbirea socurilor si pentru confortul purtarii, pluta este solutia de interfata intre lemnul tare si capul celui ce il poarta.

casca bicicleta

Colaborarea cu Universitatea Statului Oregon, sectia Tehnologia Lemnului, dezvolta si testeaza diverse tipuri de esente lemnoase pentru a asigura proprietati mecanice superioare. In partea de design, castile pot beneficia de formele cele mai moderne, gauri de ventilatie si personalizari prin gravare.

casca bicicclist

Conceptul pe baza caruia s-a pornit aceasta directie de dezvoltare este bine definit in motto-ul companiei : Cautand tot mai multe cai de a re-integra materiale naturale zi de zi ne face viata mai bogata. A trai verde, inseamna a alege sa traiesti responsabil pentru tot ce te inconjoara. Ca si Adriana, care face cosmetice naturale handmade.

interior de casca

modele casca

modele biciclete

lemn masiv

Sursa imagini: BikePortland.org