Canapele, colțare, sofa, dormitoare, seturi … toate tapițate

canapele tapitate Set Sophia 3+1

Nu sunt 2 zile de când mă exprimam în favoarea mobilei fabricate la noi, c-ar fi mai de calitate decât cele din străinătate sau că cele din străinătate provin din fabricile noastre. Pentru eleganță și piese somptuoase, fabricate pe cadre de lemn și tapițate la sud de Carpați, pe plaiuri mioritice, care cu greu ar putea fi văzute provenind din România, fie că vorbim de canapele, fotolii, sofale, colțare extensibile sau nu, husabile sau nedehusabile (am scris hilar despre acest termen) vă supun atenției produse din aceeași gamă pe care o fabricăm și noi, românii, pentru export, pentru partenerii externi.

canapele tapitate
sofa 4 locuri

N-ați crede că se fabrică la noi, nu-i așa?

Există pe piață un segment neacoperit al cererii și ca și om de comercial mă văd pus în postura ingrată de a primi cereri și de a nu avea soluții. Economia funcționează atunci când cererea se întâlnește cu oferta și situația în care una dintre ele este fără corespondent cred că cea mai întâlnită este când oferta nu găsește cerere. Teoretic, mecanismul comercial se închide atunci când orice investiție într-o afacere ce produce ceva se face în condițiile în care vine să satisfacă o cerere.

Noi constatăm, și nu avem soluții pentru cele mai multe dintre cereri, că există solicitări directe pentru piese unicat, la comandă, dar cu un nivel calitativ crescut. Un atelier mic, de indiferent ce o fi el și produce, că e tâmplărie, tapițate, confecții, orice … cu greu are posibilitatea de a lucra la un standard calitativ ridicat, datorită imposibilității de a achiziționa tehnică și utilaje performante. Acest atelier ar produce unicate, sau serii foarte mici, dar spre deosebire de fabrica care are tehnica și utilajele menționate anterior, nu se întâlnește cu cererea și nici nu o poate satisface. Fabricile, pe de altă parte, pot produce la un nivel ridicat calitativ, sunt la curent cu evoluțiile tehnicii și echipate cu ultimele tehnologii, dar își dimensionează producția spre serii mari, care acoperă nevoia de finanțe și capacitatea de producție, refuzând cererile punctuale, din partea celor ce vor unicate, indiferent dacă sunt dispuși să plătească suplimentar. Explicația apare din considerente tehnice, din eficiență se evită modificarea prea deasă a setărilor unor mașini, care sunt destinate unei productivități ridicate de repere identice, de serie. A schimba, pentru a executa ceea ce reprezinta reperele pentru o singura piesă de mobilier implică pierdere de timp și implicit pierderea rentabilității. Mai bine fac 25 de piese de 10 EUR decât una de 100.

Rămâne descoperită o nișă, pe care vag încercăm să ofertăm noi, în segmentul mobilei, oferind pe piața din România, piese individuale, dintre produsele care se fabrică pentru export. Mi-aș dori, și aici este părerea mea personală, să concentrez în spațiul online și către cei ce citesc www.stejarmasiv.ro, mai multe soluții pentru tot mai diversele cereri ce ne parvin.

Tot la fel este și cu seturile tapițate de mai jos, pe care le prezint cu titlu informativ, însă intenționez să deschid o secțiune pe site unde producătorii care lucrează pentru export să pună la dispoziție piese și pentru piața internă, așa cum facem și noi. Nu cred că vom rezolva totalitatea cererilor, însă am speranța că se vor găsi destul de multe răspunsuri pozitive.

canapele tapitate
sofa eleganta alba
canapele tapitate
Sofa 3 locuri Aramis
canapele tapitate
Set Sophia 3+1
canapele tapitate
Set Eden Rosa
canapele tapitate
Set Eden Black

 

canapele tapitate
Set 2+2 cu masuta de cafea
canapele tapitate
Canapea 4 locuri
canapele tapitate
coltar hexagon gri
canapele tapitate
Coltar hexagon
canapele tapitate
Dormitor tapitat

Cu drag, de ai noștri.

canapele tapitate
10 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

3 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    As dori si eu o masuta de cafea ca cea din setul canapea 2+2 si masuta de cafea capitonata… se poate comanda? Daca da se poate si pe alte culori? Multumesc

  2. #2 Comentariu nou

    Mai exista site-ul asta? Am scris acum o luna si nu a raspuns nimeni 😢

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.