Calatorie arhitecturala in Franta

castel din franta

O calatorie în timp, într-o bulă suspendată temporal este vizitarea acestui castel. Uneori, o casa semnifica mai mult decat un loc unde locuim si ne creem propria poveste, uneori gasim o casa cu povestea deja scrisa. Aurelien Deleuze si sotia sa, Pascale, s-au indragostit instantaneu de acest castel din anii 1700, care a fost construit de catre un staret, fost cavaler al lui Louis al XIV-lea. Superba proprietate locuieste in orasul Pau, in sudul Frantei.

Fara dar si poate, castelul are nevoie de o restaurare atenta, fapt care nu i-a speriat deloc pe cei doi proprietari iubitori de arhitectura, frumos si design interior. Pe parcursul descoperirii castelului, cei doi au gasit mult bun gust, clasa si originalitate.  In interior se pot observa niste fabuloase antichitati gasite pe la pietele de vechituri pariziene, un semineu impresionant din anii 1600, dar si o bucatarie plina de eleganta si cochetarie. In dinning room, o masa rustica din lemn de castan aduna toata familia si prietenii  sa savureze delicioasele gustari si mancaruri  traditionale frantuzesti.

Gradina ar putea reprezenta o sursa de inspiratie pentru oricine: cu peluzele ei verzi, pomi fructiferi si superba panorama spre munti. Calatorie poate fi numită deplasarea în spațiu, dar eu văd o drumeție în timp, cu sute de ani în urmă, experiența din imaginile de mai jos.

calatorie in timp

calatorie in timp

calatorie in timp

calatorie in timp

 

Haideti sa calatorim in Franta!

design francez
15 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

2 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    nu m place