Ce poate fi mai reconfortant pentru omul modern actual, captat intr-un flux social tumultuos, decat evadarea si refugiul intr-un spatiu izolat de monotonia ritmicitatii cotidiene? Un astfel de cadru compensator il reprezinta zonele de agrement montane colorate vizual de inedita arhitectura imbietoare a cabanelor realizate in lemn. Simbolistic vorbind, lemnul are o valenta semantica marcanta. In India, spre exemplu, lemnul este simbolul substantei universale, materia prima. In China, lemnul este elementul care corespunde rasaritului si primaverii. Altfel spus, simbolismul general al lemnului ramane constant: el contine o intelepciune si o stiinta supraomeneasca.

In turism, cabanele din lemn au rol primordial in promovarea splendorilor peisagistice locale. Desi sunt concepute de mici dimensiuni, ele asigura turistilor si celor dornici de relaxare si deconectare in natura un confort psihic desprins dintr-o lume aparte, invaluita de seninatatea si magia simturilor contemplative . Privite ca o oaza autentica de relaxare si incarcare energetica benefica, cabanele din lemn devin astfel unele dintre locatiile prioritare ale turistilor preocupati in mod direct de petrecerea timpului lor liber prin imbinarea armonioasa a confortului si relaxarii in natura, intr-o atmosfera destinsa si odihnitoare.

Cabana de lemn

Acest contact nemijlocit cu mediul natural este prielnic pentru ameliorarea echilibrului mental prin dobandirea unei stari de bine sufletesc. Refugiul in natura creste abilitatea de a combate stresul si favorizeaza regasirea sinelui prin meditatie, in deplina concordanta cu muzica subtila a naturii.

Papadii - Catalin Pop

Foto: Catalin Pop