Aceasta superba bucatarie este creata de designerul Joan Nemirow. Sursele de inspiratie au fost plafoanlele de sticla de la British Museum ( Londra) si pasajul Verdeau (Paris).

Mobilierul folosit aminteste parca de stilul englezesc de mobila din secolul XVIII. Dulapurile de pe perete sunt de culoare alba, in schimb insulita pastreaza culoarea lemnului. Pentru a evidentia tavanele inalte, exista mai multe lampi, originare tot din acelasi secol cu mobilierul. În viziunea designerului bucataria secolului XVIII este un cumul de percepții, senzații și forme care caută să păstreze sentimentul unor origini în care mâncarea era organică, prepararea autentică și gustul de neuitat. ACele vremuri sunt cele care au adus in bucataria secolului XVIII condimente și mirodenii ce se obțineau cu prețul vieții unor temerari, vremuri în care Marina Regală domina mările.

Aparatura este din cupru, un mic detaliu care, zic eu, se incadreaza perfect in armonia bucatariei. Fotoliile colorate si aparatele moderne, arata totusi ca bucataria nu este din secolele trecute, ci una care este moderna. Pentru un sentiment complet autentic, bucataria secolului XVIII imaginata de Nemirow este utilata cu vase și ustensile de gătit în nuanțe ce respecta tendințele bucătăriilor englezești tradiționale.

Bucataria este foarte eleganta si cu bun gust. Voi ce spuneti?

 bucataria secolului XVIII

 bucataria secolului XVIII
plafon similar cu vitraliile din British Museum

bucatarie traditionala din sec 19

 bucataria secolului XVIII
insula din lemn masiv

dulap din lemn masiv

catelus și un dulap de lemn

detaliu cu furnir nobil
bucataria secolului XVIII

farfurii și vesela din portelan

floricele pe masa

lampi ale sec 18

sufragerie cu masa rotunda si scaune mov

vesela de cupru

Sursa foto