Blaturi de măsuțe cu temă nautica

nautic roza vanturilor cu cei 12 heruvimi

Tot ce ține de aviație sau nautica, cu precădere, iahturile, velierele de toate felurile sau ambarcațiunile cu motor au la interior o amenajare extrem de luxoasă, dar foarte practică. Pentru a face mobilier de ambarcațiuni trebuie să ai apă sărată în vene, să înțelegi marea, elementele simbolice și practice ale navigării, să ai experiența voiajului pe mare sau ocean, o tradiție în acest sens și o pasiune personală pentru tot ce are legătură cu libertatea conștientă a plăcerii de a călători pe apă.

Chiar dacă astăzi este apanajul unor oameni cu fonduri generoase, nautica de plăcere se axează pe cunoștințe solide, disciplină și plăcere calculată. Nechibzuiții plătesc cu viața, de aceea în general, navigatorii sunt elita celor ce au avut succes pe plan financiar. În acest sens, mobila și mobilierul interior al unei ambarcațiuni este gândită foarte spartan, iar luxul rezidă din calitatea materialelor, a finisajelor și atenția excesivă asupra detaliilor. Materialul predominant este lemnul asortat cu furniruri de esențe nobile, cu prelucrari la comanda. E greu să restrângi luxul, dar iahturile sunt cea mai bună dovadă a excelenței unui designer de interioare care reușește să exprime pe un spațiu restrâns propria viziune, calitatea și particularitățile clientului în materie de preferințe și culori.

Folosind furnirul pentru a face inserții, meșteri pricepuți pot realiza modele si motive deosebite de inspirație din ograda lui Poseidon. Tehnica de marquetry  despre care am mai scris este dusă la perfecțiune. Ceea ce va prezint mai jos sunt modele de blaturi de mese, extrem de frumoase, realizate la comanda, ca toate elementele destinate navigării de către cei de la Customnauticalart.com

Roza vanturilor, cu cele 8 sai 12 puncte cardinale este un motiv predominant, toți navigatorii înțeleg acest simbol.

nautic
iaht din insertii de furnir
nautica
masa nautica pe un picior cu punctele cardinale
nautica
masa rotunda cu insertii de scoici si acvariu
nautica
model de blat cu steaua cardinala
nautica
roza vanturilor cu cei 12 heruvimi
nautica
vedere dintr-un iaht
nautic
5 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.