Banca Relax – proiect de amenajări exterioare din Peru

banca relax

Am dat peste Banca Relax pe siteul unei arhitecte din Peru, Marina Vella, ajungând acolo după ce am văzut imagini cu un alt proiect de-al ei, o casă construită într-o zonă rurală. Eram curioasă de arhitectura Americii de Sud, de felul în care îmbină materialele și mai ales, cum încorporează ei lemnul în construcțiile lor.

Casa e minunată, dar pare tare departe de posibilitățile celor mai mulți dintre noi, de aceea am ales să vă scriu despre banca Relax, cum a denumit echipa cabinetului de arhitectură proiectul, deși e mai mult decât o bancă, e un spațiu de socializare, de odihnă, și chiar de lucru. Sau așa îl văd eu.

banca relax

Preluat în 2012, proiectul constituia în crearea unui spațiu gen terasă / loc de luat masa pentru o casă construită deja. Peru are o climă care permite să petreci foarte mult timp în exterior de-a lungul anului, prin urmare, investiția a meritat. Proprietarii aveau pe teren un perete din piatră în formă de semilună, și acolo au imaginat ei un spațiu alternativ, o extensie a casei lor. Lemnul folosit la construcție a fost recuperat dintr-o moară veche, iar cabinetul de arhitectură a trebuit să imagineze ce se poate face cu ce au avut la dispoziție.

S-ar putea să-ți placă: Banca de lemn între utilitate, melancolie şi simbolistică

Din bucățile de lemn au fost construite masa cu băncuțele de ședere, dar și zona de canapea pentru un somn de amiază sau citit în tihnă. Grinzile de lemn și cablurile care acoperă spațiul au fost așezate pentru a folosi ca suport pentru vița de vie, care va face în mod natural umbră, gustare din fructele ei și vinul de savurat afară cu prietenii. Întregul proiect a fost realizat cu recuperare de lemn și transformarea lui în mese, bănci și ”umbrar”. Iată că se poate!

Cu drag de lecții din toată lumea!

banca relax

banca relax

banca relax

banca relax

5 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.