Balansoare pentru copii, vesele și colorate

balansoare pentru copii

Nu știu câți dintre voi ați crescut legănați în balansoare pentru copii. Se pare că mișcarea lină imită foarte bine senzația pe care o aveam cât timp ne aflăm în burtica mamei noastre, acesta ar fi motivul pentru care legănatul e atât de liniștitor pentru copii. Dacă avem un copilaș care plânge, prima reacție a unei persoane, chiar dacă nu este părinte, va fi să îl ia în brațe și să-l legene ca să-l liniștească.

balansoare pentru copii

Bunicile și străbunicile noastre ne povesteau cum iarna, în timp ce lucrau la războiul de țesut, ori coseau, ori tricotau, sau chiar când făceau mâncare, puneau copii în balansoare și cu piciorul îi legănau, iar cu mâna lucrau. Unii dintre voi poate ați moștenit de la bunici balansoare, folosite de mai multe generații. Par povești din basme, predicatorii parentingului modern n-ar concepe să faci mai multe lucruri în același timp, copilul are nevoie de întreaga atenție. Trăim alte vremuri…

balansoare pentru copii

Trebuie să admit că mă surprinde intuiția omului de mai demult. Fără studii, doar cu observații proprii, au știut să construiască obiecte care să le facă viața mai ușoară. Balansoare pentru copii se găsesc acum în toate culorile și formele. Adulții au și ei scaunele tip balansoar.

Apoi au apărut balansoarele pentru copii mai mari, care imită mersul pe cal. Tati ne punea pe un picior și se juca cu noi, n-am avut parte de jucării mai sofisticate. Din fericire, apar tot mai multe și mai accesibile ca și preț.

Dacă te pregătești să decorezi o cameră pentru copilul tău, ori dacă vrei să faci cuiva un cadou, există foarte multe modele din care poți alege. Balansoarul poate fi folosit și pe post de pătuț pentru copil, în primele luni se poate așeza ușor lângă pat și o scutește pe mămică de ridicatul din pat prea des în timpul nopții.

Am găsit niște modele colorate și frumoase online, vi le lăsăm să vă delectați privirea.

Legănare plăcută! 🙂

balansoare pentru copii

balansoare pentru copii

balansoare pentru copii

balansoare pentru copii

balansoare pentru copii

balansoare pentru copii

balansoare pentru copii
7 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.