Azi am apelat la Wikipedia pentru a nu stiu câta oara căutând informatii despre WaterRower – un aparat de vaslit indoor, adică o simulare a unui vâslit adevărat pe o ambarcațiune unde chiar ”tragi la rame”. Se folosesc pentru conditia fizică și firma care a inventat aceste aparate, cu denumirea de WaterRower, a patentat denumirea datorita sistemului de rezistență a unei palete într-un recipient cu lichid.

aparat de vaslit Waterrower
aparat de vaslit Waterrower

Daca nu ați donat pentru Wikipedia pâna acum vă invit să o faceți, personal îi apreciez enorm pentru bagajul de cunoștințe acumulate acolo. Parcă ar fi personificarea planetei Terminus din seria Fundațiilor de Asimov. Sigur că mai e mult până să fie complet, ceea ce rămâne doar un deziderat și cred că nu va fi atins niciodată. Ca visul ultimului dintre Nemuritori, care va deveni posesorul tuturor cunoștințelor din toate timpurile, dar va și renunța la viața eternă.

aparat de vaslit Waterrower
Waterrower

Revenind la acest aparat de vâslit, cu denumirea de WaterRower, la care poate pare că îi fac reclamă, ceea ce mi-a plăcut a fost că e din lemn. Sigur că am căutat dacă e din stejar, însă nu e disponibil decât din arțar, cireș sau castan, cu finisaje sau furnire de stejar. Părțile din metal nu le menționez, echipamente de fitness metalice sunt pe toate gardurile. Ăsta e din lemn și se pretinde că e așa din 1988. Am zâmbit, un aparat de vaslit, la care scrie ”since 1988”, deci din timpul vieții mele deja e de menționat ”since” … Am reținut.

N-am văzut pe la noi, firma este americană, însă mi-a plăcut, pur și simplu. pentru problemele mele de genunchi ar fi minunat pentru exerciții, am văzut pe Youtube și filmulețe de prezentare cu DIY. Poate e de ținut minte pentru că butonul de BUY nu funcționează de pe calculatorul meu, eram curios cât poate costa. Dacă știe careva, dacă-l are poate îmi scrie și mie despre acest aparat de vaslit. Merge site-ul reprezentanței din RO.

aparat de vaslit Waterrower
Waterrower

Sporturile nautice, alături de echitație și tenis cred că sunt printre cele mai elitiste, am remarcat și un aparat construit din lemn pentru exersarea rularii parâmelor pe o ambarcațiune cu vele, care folosește același principiu.

Cu drag de mișcare și condiție fizică bună.

Catalog mobila lemn masiv mese scaune stejar
Catalog de mobila din stejar masiv – mese, scaune, corpuri fotolii din piele naturala