Undeva pe strada Ceyrat din Oradea s-au ridicat blocuri noi, iar la parter am lucrat la o amenajare de brutărie artizanală, în toamna lui 2020.

Anul trecut am scris prea puține articole, dar am alergat mult, între lucrări atipice, la comandă. Cererea a venit din partea unui client vechi, cei care s-au convins de calitatea produselor noastre când au achiziționat mobilierul de terasă despre care am scris în articolul – Set de terasa complet din lemn de stejar

sursa de inspiratie schita initiala
design de amenajare de brutărie artizanală

De la imaginea de mai sus a început totul, ca sugestie pentru întreaga lucrare. Am avut parte de o comunicare excelentă și la prima discuție din spațiul gol ca un tunel, mărginit doar de ziduri albe, am imaginat împreună cu beneficiarul cum va arăta totul. Este fără urmă de îndoială că pentru mine primează ”chimia” dintre oameni, sentimentul că avem valori comune și împărtășim o viziune. Am folosit la acel moment niște plăci de polistiren ca să simulăm volume de corpuri și distanțe utilizabile, dar am desenat totul simplu, în creion pe o foaie cu pătrățele. Firul principal a fost ergonomia, atât ca client, cât și ca angajat.

Mi-amintesc că la 16 ani eram brutar de vară, am lucrat efectiv într-o brutărie, și dacă cineva mi-ar fi spus că voi ajunge peste 30 de ani să fac o amenajare de brutărie nu l-aș fi crezut.

”Tunelul” a trebui separat printr-un perete despărțitor în 2 volume: producție și vânzare. Constructorul clădirii a montat deja tavanul fals și aparate de aer condiționat ceea ce a limitat oarecum distanțele pe care ne-am putut desfășura. S-a comandat unei firme din Oradea structura metalică a peretelui și aceștia împreună cu beneficiarul s-au ocupat de montaj, cu fixare în pereți, tavan și podea.

Noi am venit peste această structură cu o placare din panouri de stratificat, furniruite cu stejar, de 19 mm grosime. Privită din perspectiva unui client, această amenajare de brutărie, după ce pășești în spațiul destinat clienților, este simetrică.

În extremități, stânga/dreapta este montat un decor cu lambriu de stejar, apoi central peretele despărțitor cu ușa de acces spre brutărie și rafturile de pâine chiar în prim plan, o tablă de scris cu creta pentru informații despre sortimente, un pult din stejar masiv, cu blat de 4 cm grosime și 2 rafturi de prezentare a unor produse de băcănie, în stânga intrării. Sub polițele de prezentare pentru pâine mai este un corp cu 4 uși, cu spații de depozitare.

Kraft Mobel a produs toate piesele componente, a fost o lucrare de cca 3 săptămâni în atelier cu 2 zile de montaj.

Finisajul a fost făcut doar cu ulei Woca – Worktop Natural Oil pentru suprafețele care ajung în contact cu produsele alimentare. Această amenajare de brutărie artizanală s-a dorit să păstreze lemnul masiv de stejar natural, cu fibra vizibilă, neacoperită de baiț care să îi schimbe culoarea.

amenajare de brutărie - locația din Oradea

Imaginile pe care le dețin se opresc aici, nu avem shooting-ul de inaugurare încă primit de la beneficiari, sper să ajungă în curând și să adaug aici imagini profesionale.

Anul 2020 a fost marcat de proiecte atipice, am produs la cerere multe piese unicate la comandă, alături de colegii tâmplari cu care colaborăm. Mese și scaune, din fabricile noastre am livrat mult mai multe decât în anii anteriori. Fiind un an de criză, am considerat că e important să răspundem pozitiv și unor cereri ce ies din sfera noastră de produse, mai ales când cererile au venit de la beneficiari cunoscuți, cu care am lucrat anterior.

Ne bucură foarte mult că recomandarea directă, din partea celor care dețin produse fabricate de noi, crește ca intensitate și ne contactează tot mai mulți potențiali clienți, cu telefonul sau emailul primit de la un cunoscut, care este mulțumit de colaborarea cu noi.

Am ajuns la 9 ani de prezență online, cu trafic organic generat din publicarea articolelor în această revistă, fără reclamă plătită.

Catalog online mobila din stejar masa din lemn scaun din lemn