Un adăpost este ceva în genul unei cabane, doar că forma și utilizarea sa este mai mult practică decât estetică. Exercițiul de design al casei de arhitectură Olson Kundig este desfășurat pe 1000 de feeți pătrați, în traducere liberă europeană 92 de mp. Puțin dacă ne gândim că toată suprafața utilă se împarte pe 3 nivele.

cabana de lemn
seara de iarna la cabana Delta

Nivelul de bază asigură accesul în clădire și este complet ”blindat”. Pe nivelul 1 și 2 sunt împărțite spațiile utile, cu un design auster, funcțional. Cabana beneficiază de spații vitrate generoase, care fac locuirea ei o placere pentru detașarea în natură. Arhitecții au găndit structura pe cadre de oțel, îmbracate în panouri de lemn, cu izolația și confortul necesar iernilor geroase din zonă.

Partea spectaculoasă a clădirii este capacitatea de a se proteja ermetic în lipsa proprietarului prin închiderea spațiilor vitrate cu panouri culisante.

E foarte apreciată, toate publicațiile online sau tipărite au abordat subiectul, iar proiectul a fost declarat Casa Anului sau Casa Lunii. Am mai abordat subiectul evadării într-un concept naturist prin sfera ”Free Spirit

Angrenajul cu roti dintate
angrenajul de inchidere pentru adapostul Delta
amenajare interioara
cabana Delta – decor interior
cabana
Delta adapost in padure
cabana
detalii cu mecanismul de inchidere
cabana
peisaj cu cabana Delta
cabana
vedere de afara pe iarna