Pentru case neconventionale folosim acest termen deoarece iese din tiparul general acceptat al unui paralelipiped dreptunghic care are așezată o piramidă pătrată pe post de acoperiș. A considera că o clădire e o casă trebuie să inglobeze conceptul de locuință, utilitate pentru a fi folosită de o familie și tot ce convențional ar trebui să fie asociat cu casele cunoscute.

Cateodata cele mai ingenioase idei, nu vin neaparat din pura imaginatie sau inspiratie, ci din incercarea de a rezolva o problema. Datorita obstacolelor pe care le intampinam, tindem sa devenim mai inventivi, mai practici, mai iscusiti. Rezultatul? Unul surprinzator, ingenios si de nu?… neconventional.

Acesta este cazul si unor proprietari de case din diferite parti ale lumii, care au transformat de voie  sau de nevoie:  biserici, grajduri, sali de sport,statii de pompieri…toate in CASE locuibile. Mi se pare fermecator faptul ca fiecare casa isi pastreaza originea si istoria. Este un omagiu perfect adus cladirilor care deja au avut viata lor, iar acum se transforma in „ acasa” .

P.S : Mie imi place la nebunie ceea construita  din biserica… voua?

Casa construita din fabrica de ciment ( Barcelona, Spania)

case frumoase

case frumoase

Hotel construit din sediul armatei japoneze (Shanghai, China)

case frumoase

case frumoase

Casa construita din biserica  (Utrecht, Olanda)

case frumoase

case frumoase

Casa din grajd de vaci  (Caceres, Spania)

case frumoase

case din lemn si piatra

Apartament  construit in sala de gimnastica a unei scoli (Londra, Anglia)

case frumoase

case frumoase

Casa construita dintr- o statie de pompieri (Melbourne, Australia)

case frumoase

case frumoase

Casa construita dintr-un siloz de cereale (Tel Aviv, Israel)

case frumoase

Sursa

Fiecare locuință poate ajunge la stadiul de case neconvenționale dacă proprietarul este interesat să o personalizeze după propria viziune și imaginație, neîngrădit de limitări general acceptate. Neconvenționalul este și ingeniozitate și imaginație și excentricism, fără aspecte de sibaritism. Să vrei să fii diferit nu înseamnă că ești sărit de pe fix, ci ești pur și simplu mai ORIGINAL.

Putem și trebuie să vrem să fim originali, de ce să ne limităm la ceea ce ni s-a spus că este normalitatea?