3 rafturi de reviste vintage confecționate din lemn

rafturi de reviste

Englezii le zic magazine rack, iar noi le-am tradus prin rafturi de reviste. Adevărul e că dacă le privești, par venite dintr-un decor regal și elegant, o vedeți voi pe regina Marii Britanii citind știrile de pe telefon? Sigur nu. Sigur le primește pe suport de hârtie la palat.

Ai noștri se uită la televizor, abonamentele la reviste nu mai sunt la modă, internetul ne-a așezat la un click distanță de orice informație. Am văzut un bătrânel într-o dimineață înainte de ora 8, intrând în scara unde locuia cu unul din ziarele locale sub braț. Am zâmbit gândindu-mă că în casă, soția îi pregătește micul dejun, iar el îi citește noutățile, comentând apoi la masă și făcând comparații care încep cu ”mai demult”… pare clișeu, dar la asta m-am gândit.

Termenul de vintage se referă în primul rând la vin, nu știu dacă știați asta. Inițial, era folosit cu referire la producția de vin sau la momentul potrivit pentru a culege strugurii. Când e vorba de mobilă sau de haine, vintage înseamnă prea bătrân ca să fie modern și prea tânăr ca să fie antichitate. Oare oamenii între 35 și 50 de ani sunt vintage?

Totul a pornit de la un anunț înline, azi dezafectat, când am găsit două rafturi de reviste din anii 1940, care s-au vândut cu 3800 euro. Designerul și producătorul lor era din Austria, iar rafturile erau din piele. Am căutat din lemn, să văd care îmi plac mai mult.

rafturi de reviste

Tot din Austria, dar din anii 50, vine raftul creat de Carl Aubock, cu o formă specială și un design care, deși pare mai vechi, se potrivește în orice spațiu modern.

rafturi de reviste
rafturi de reviste

De prin secolul XIX vine al doilea raft, împărțit în patru secțiuni cu un sertar, foarte practic datorită roților care îl fac mobil (îl putem muta ușor când avem de aspirat). Acesta s-a vândut cu 2300 de lire!

rafturi de reviste

Iar cel din urmă, despre care nu am găsit multe informații, pare aceea piesă din casă pe care n-ai mai da-o, moștenită de la ceva mătușă artistă…Nici măcar nu-ți vine să o recondiționezi! Te duce cu gândul către un raft pentru partiturile muzicale, datorită formei în care e sculptat lemnul.

rafturi de reviste
rafturi de reviste

Parcă-ți vine să nu mai ții știrile în buzunar, nu-i așa?

Cu drag de visare!

Update 2021 – Am primit imagini cu o masa Sigma dintr-o amenajare interioară de excepție. Masa este produsă de noi, la Baia Mare.

Mobel Amadeus catalog online de mobila din stejar masiv
Mobel Amadeus catalog online de mobila din stejar masiv
8 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.